Za vařenou nudlí Mariánským údolím

Nedělní slunečné počasí nám udělalo radost! Chystali jsme se totiž na výlet Mariánským údolím, spojený s vařením a zimní návštěvou jeskyní.

Tradiční sraz byl na nám. Karla IV., netradiční byla cesta do Mariánského údolí – vydali jsme se kolem fotbalového hřiště a po zamrzlém poli až do Údolí. Účast byla přiměřená – Matouš, Karas, Pepís, Granko, Marťas, Dave, Hanka, Vojta, Veverka, Lukáš, Ráďa a Ríša.  První zastavení proběhlo u druhého rybníku, kde jsme se posilnili svačinkou a podívali se na otužice, kteří se rozhodli vykoupat. Pravda, počasí jim přálo 🙂 Další pokračování cesty vedlo ke čtvrtému rybníku. Po cestě nám Karas povykládal pohádku o osadníkách a indiánech a po zbytek dne jsme hráli oblíbenou hru Olagalové. U čtvrtého rybníku jsme se zase občerstvili a zahráli si hru na Maják. Cesta nás hezky vedla kolem Ranče U Jelena, kde jsme obdivovali pštrosy, kozy a koně. Poté jsme se zastavili na rozcestí u Horního mlýna a proběhla soutěž v přelízání padlého stromu. Jasným favoritem se stala Hanka, která byla na výletě poprvé, ale její mrštnost byla neuvěřitelná. Další zastavení následovalo u propadu říčky a pak už jsme směřovali k jeskyni Pekárně. K ní si děti i vedoucí dali závod v běhu, no, moc dobře se nám do toho kopce nezávodilo. V jeskyni jsme si prohlédli krásné rampouchy a Matouš rozdělil děti na tři družstva. Úkol byl jasný – nasbírat dříví, rozdělat oheň, uvařit a sníst jídlo. Jenže najděte v lese plném sněhu suché dříví! Nakonec se oheň podařil rozdělat a tak jsme stihli uvařit i nějaké jídlo. Potom samozřejmě uklidit místo po táboření a rovnou dál – do Ochoze na autobus. Volné čekání nám zpříjemnilo místní dětské hřiště, kde jsme se povozili a dostatečně se unavili. Potom už hurá zpět do Líšně a domů do tepla!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili: