Velikonoční výprava

Čtvrtek:

Ráno odjezd vlakem do Starého Města u Uherského Hradiště, z vedoucích Matouš a praktikantka Kari. Dětí bylo mnoho, což je dobře 🙂 Pěší přesun po značce cca 6km do Velehradu a odtud hurá do našeho tábořiště.

Ubytovali jsme se v chatkách, holky a kluci zvlášť. Proběhl oběd a odpočinek. Po obědě procházka po okolí a do místních lesů. Zahráli jsme různé hry. Po večeři se šlo spát.

Pátek:

Ráno budíček, rozcvička, hygiena, bodování a snídaně. Po snídani se děti vypravily na celodenní výlet spojený s poznáváním nových míst. Zahráli jsem také různé hry. Večer přijel Stoupa, Bára, Pepís a Karas.

Sobota:

Ráno náš čekala rozcvička, hygiena, bodování a snídaně, kterou jsme si připravili. Po snídani jsme se vydali s vedoucími na procházku do Velehradu. Po cestě jsme se zastavili u rybníčku a vyfotili se na ostrůvku pod altánkem. Cestou jsme také objevili dětské hřiště. Pak jsme pokračovali ke klášteru do Velehradu, kde nás čekala prohlídka místního kostela. Moc hezké. Dále náš výšlap pokračoval po poutnické stezce k dalšímu rybníčku, kde jsme se nasvačili a pokochali přírodou. Dalším zastavením byl zdejší archeoskanzen. Čekala nás prohlídka. Dozvěděli jsme se něco nového o slovanských obydlích, prohlédli si vesničku a nakoupili suvenýry. Po prohlídce jsme pokračovali dál přes vesnici Modrou na rozhlednu. Na rozhledně nás čekal pěkný výhled do okolí. Zahráli jsme si zde taky hru Cukr, káva, limonáda. Po svačince, kterou nám připravila Bára (výborný mazanec) jsme pokračovali v cestě do kempu. Opět přes Velehrad a kolem rybníčku lesní cestou. V kempu si opět děti vyzkoušely vaření na vlastních vařičích. Po obědě kluci vyrazili na proutky a holky se pustili do barvení vajíček. Během barvení jsme si zahrály několik míčových her – na třetího, na jelena atd. Když se vrátili kluci, byly už vajíčka nabarveny a holky je pomocí nálepek a fixů dozdobovaly. Pomlázky se pletly až do večera a velmi se povedly. Po večeři Pepís a Stoupa naladili hudební nástroje a na doboru noc zahráli několik písniček.

Neděle:

V neděli ráno jsme si přispali, ale hned poté holky čekal mrskut. Kluci dostali krásně obarvená vajíčka. Po bodování a snídani se začaly děti balit na cestu a společně jsme uklidili chatky. Po obědě jsme mohli vyrazit na vlak. Vedoucí vyhodnotili akci – děti dostaly krásné diplomy, sladké odměny, korálky a nálepky. Pepís s Matoušem se potom s dětma vydali na cestu do Starého Města. Cesta příjemně utíkala, sluníčko svítilo. Asi za necelé dvě hodinky jsme už seděli ve vestibulu nádraží. Počkali jsme na vlak a hurá domů!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Koub

Terka?

Prisera

Isa

Kecka

Jurka

Risa?

HankaT

Misa?