Čištění studánky „Pod skalou – Libuška“

V neděli 15. dubna 2012 se náš tábornický klub Kamzíci Brno zúčastnil úklidu lesa, který se nachází ve svahu nad zahrádkami ulice Ondráčkova. Vzhledem k dlouhodobému znečišťování okolí studánky Pod skalou – Libuška, jsme se s místními usedlíky rozhodli uklidit odpadky a nepořádek.
Během dvou hodin se nám podařilo sesbírat cihly, střešní tašky, textil, boty, nádobí apod. Mezi „šperky“ se našla jehličková tiskárna, kamna „Petry“ a dopravní značka. Všechen nepořádek skončil v kontejneru.
Úklid vzorně prováděli jak děti, tak i vedoucí našeho klubu a přidali se také paní Knoblochová a manželé Tomanovi, kteří úklid lesa naplánovali.
Všichni zúčastnění byli rádi, že pomohli zbavit přírodu odpadků, které do ní nepatří a jako pořádnou odměnu si na konci dne zasloužili opékání buřtů.

Text byl použit jako článek do Líšeňských novin

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Dave

HankaT

Kahun

Hochmi

Slune