Velikonoční výprava do Třebíče

28. 3. Čtvrtek

Ve čtvrtek ráno jsme se sešli na hlavním nádraží v Brně, kde se sešlo 29 dětí a 7 vedoucích. Po hodině a půl jízdy vlakem jsme dorazili na nádraží v Třebíči, odkud jsme se přesunuli do Halahoje. Tam jsme nechali batohy a vyrazili na procházku po památkách Třebíče. Cestou jsme si zahráli několik her v místních parcích a poté se vrátili zpět na ubytování.

Po večeři nás čekal večerní program, jehož součástí bylo stavění věží ze špaget. Úkolem dětí bylo postavit co nejvyšší věž z jednoho balíčku špaget a jedné ruličky izolepy, přičemž na samotnou stavbu měly přesně hodinu. Po vyhodnocení jejich staveb jsme se přesunuli ven a zahráli si noční hru v areálu ubytování. Cílem této hry bylo dostat se z bodu A do bodu B, aniž by nás vedoucí po cestě posvítili a řekli vaše jméno.

29. 3. Pátek

V pátek nás čekal celodenní výlet na rozhlednu, která se nachází na Pekelném kopci. Trasa měřila 13,9 kilometrů a během celého výletu jsme hráli hru Myšky, při níž bylo cílem dětí vytrhat co nejvíce šátků zpoza kalhot ostatních.

Večer jsme se na ubytování věnovali karetním hrám a odpočinkovému programu.

30. 3. Sobota

V sobotu jsme se vydali do Třebíčského Aquaparku Laguna, kde jsme si užili všechny dostupné atrakce. Po návratu z aquaparku, obědě a poledním klidu jsme se pustili do tradičního pletení pomlázek s chlapci, zatímco děvčata barvila vajíčka.

Večer jsme měli další večerní hru, tentokrát v židovském městě v Třebíči. Úkolem dětí bylo ve skupinkách projít stanoviště rozmístěná po městě a získat zde potřebné informace.

31. 3. Neděle

Nedělní ráno patřilo tradičnímu mrskutu u Kamzíků. Starší děvčata se před chlapci schovala, ale po jejich nalezení je chlapci vymrskali, za což dostali čokoládky a krásně nabarvená vajíčka, která se děvčatům opravdu povedla. Po snídani následovalo balení a úklid. Pracovali jsme rychle a šikovně, takže nám zbyl čas i na hry venku na hřišti v areálu ubytování. Po hrách proběhlo vyhodnocení celého výletu a následně jsme se vydali na cestu domů.