Návštěva Vida centra

Třetí lednovou neděli jsme uspořádali procházku s Kamzíky za hokusy-pokusy do nově otevřeného vědecko-zábavního parku Vida centrum u brněnského Výstaviště. O nevšední zážitek byl velký zájem, a tak se z Líšně vydalo celkem 17 dětí a 4 doprovody.

Za hodinku už jsme vystupovali z tramvaje u Výstaviště a odtud to bylo jen kousek ke vstupu do Vida centra. Vstup vypadal jako tunel, ale velmi zajímavě provedený. Pepís koupila vstupenky, vysvětlila dětem, co budeme dělat a jak se chovat, a hurá za exponáty!

Hala, kde jsou pokusy umístěny, je obrovský prostor a než si vše vyzkoušíte, strávíte zde dobré čtyři hodiny. Děti se samozřejmě okamžitě rozutekly a poznávaly, co ještě neznají, zkoušely, co mohly a užívaly si, že si mohou vše osahat a vyzkoušet.

K vidění a k vyzkoušení tu byly takové atrakce, jako např. kolo ve vzduchu, na němž se dala část haly projet, vodní labyrint, tobogán, fyzikální a matematické úkoly, šifry, biologie a ukázky, jak fungují přírodní zákony, také zajímavosti o lidském těle, první pomoc nebo např. živí mravenci. Myslím, že jsme nestihli vyzkoušet vše, nevěděli jsme, co dřív 🙂

Ale bylo to velmi zajímavé a užili jsme si to, jak jen jsme mohli. Při odchodu děti nezapomněly vykoupit zdejší obchůdek, takže si každý domů nesl kromě zážitků také nějaký suvenýr – např. hlavolam nebo pohyblivou pohlednici.

Akce se velmi vydařila. Děti byly spokojené, užily si pěkný den a zjisitly, jak funguje svět kolem nás. Pokud Vás to také zajímá, neváhejte a navštivte Vida centrum, stojí to za to!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


David

Denca

Jurka

Kaja

Marketa

Nikolka

Pavel

Plaz

Stanik

Vojta

Simon

Stir