Návštěva Technického muzea

Na dnešní výlet jsme se hezky prospali a v deset hodin se sešli na nám. Karla IV. v Líšni. Dětí šest a z vedoucích Pepís. Autobusem a šalinou jsme dojeli k Technickému muzeu, kde se k nám připojila Bára.

Prohlídka muzea začala v jedenáct hodin v prvním patře budovy, kde jsme si prohlédli staré automobily, výrobky ze železa a techniku železářství tak, jak se tato zajímavá činnost  rozvíjela během staletí. S tímto spjatá byla i výstava různých nožů. O půl hodiny později jsme vyslechli velmi zajímavou komentovanou prohlídku o motorech a parních strojích i s výkladem (doufám, že to píši dobře, protože systém a fungování všech těch modelů je mi stále ještě záhadou). Děti si samozřejmě musely vyzkoušet všechno to, co jim bylo dovoleno 🙂

Poté jsme si prohlédli zajímavé 3D obrázky a pokračovali jsme do druhého patra, kde na nás čekaly hrací skříně, strojky a mnohé další zajímavosti. Prošli jsme uličku řemesel a ocitli se tak zpět v historii v koloniálu, kadeřnictví, hospůdce nebo u švece. Největší, asi dvacetiminutový úspěch však měly telefonní přístroje v expozici věnované nevidomým a Braillovu písmu.  Z jednoho telefonu si děti zavolaly na druhý a ze vzdálenosti asi dvou metrů komunikovaly a nedaly se odtrhnout. Když se nám vedocím podařilo úspěšně děti odlákat, prohlédli jsme si ještě výstavu Nonsens/Ne-smysl aneb Hledej smysl v nesmyslu. A že bylo na co se dívat. Speciální bicykly, cestovní sady, nářadí nebo třeba umyvadlo a držák na toaletní papír, to vše by mohl muzeu závidět i Jára Cimrman, a že ten toho vymyslel!

Tak jsme se trochu pobavili a hladoví usedli ke zdejším občerstvovacím stolkům a snědli si svačiny. Najezení a plní dojmů jsme se přesunuli do venkovního areálu muzea, kde byli k vidění latadla. Tady jsme si zahráli ještě několik her (Kámen, nůžky, … , Deratizér, Postižená honěná, Hloupá kuchařka) a po zakončení, které spočívalo v rozdání sladkostí a korálků, se přesunuli na zastávku a opět se vrátili do Líšně. Trochu nás mrzelo, že jsme se nemohli vydovádět v herně, která byla opravována, proto se do muzea určitě zase někdy vrátíme.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Pepis

Carmen

Vrabcak

8 komentářů u „Návštěva Technického muzea“

  1. Zápis je v kronice, bodování ve výletech. Teď už zbývají jen fotky, během týdne se tu objeví, počkejte si na ně. Dneska to bylo super!!! Zaváhali ti, co nešli.

  2. Teda, vy se máte. Mně to tentokrát nevyšlo, musel jsem být pracovně na bazénu TJ Tesla na mezinár. závodech Vodní záchranné služby Grand Prix Moravie 2009

  3. Jasan, ale ono to má tady trochu svoje kouzlo … a myslím, že od toho tady ty komentáře jsou.

  4. Výlet oka:)..s Pepís byla sranda a i s Barčou naše šampionka:D…Jak sme řekli…Barča je za 500 000 Stoupů ale Stoupa je za 1 Barču:D

Komentáře nejsou povoleny.