Jarní prázdniny na Třech studních

1. den – sobota 27.2.

Ráno sraz na nádraží – dětí bylo osm a vedoucí tři: Pepís, Matouš a praktikantka Kari. Cesta vlakem proběhla bez problému do Nového Města na Moravě a odtud jsem jeli autobusem na Tři Studně. V obci, která je vyhlášeným rekreačním střediskem, jsem poměrně lehce našli (podle popisu pana majitele) naše ubytování – bydleli jsem ve velké chatě, kluci a holky zvlášť na pokojích. Ubytovali jsem se a vyrazili na procházku po Třech Studních. Večer proběhla večeře v místní restauraci jednoho penzionu. Mňam, to byla dobrota. Poté jsme si s Pepís zazpívali a šlo se spát.

2. den – neděle 28.2.

První velký den našeho pobytu. Po rozcvičce a hygieně jsme šli na snídani, kterou nám připravili v místní restauraci. Po snídani byla procházka po okolí Tří Studní. Vzali jsme si boby a pekáče a užili jsme si sněhu. Děti také stavěly sněhuláky a vyřádily se koulovačkou. Procházka nás zavedla až na pole, kde v létě vede tur. značka, ale teď v zimě je to ráj běžkařů, a tak jsme se vrátili zpět do chaty.

Večer jsem hráli různé hry, oblíbenou byla hra „Teta Sally“. Děti se náramně bavily a vznikaly různé legrační dopisy, třeba: „Milá teto Sally, mám problém rozdělat oheň v krbu. Poradíš mi co s tím?“ –  „Vezmi vědro vody a začni hasit oheň.“ Nebo „Milá teto Sally, mám problém, neumím chodit na záchod.“ – „Drahý Jiříku, zkus amputaci pravé horní končetiny a používej jen levou. Určitě se ti bude žít líp. Nemáš zač, tvá Sally.“ 🙂

3. den – pondělí 1.3.

Po snídani opět výlet – tentokrát na Medlov, velký rybník blízko Tří Studní. Procházka vedla kolem osady „Yukon“, kde děti obdivovaly dřevěné sochy, např. velkou sovu. Dosytosti jsme si zase užili sněhu, bobovali jsem u hotelu Medlov, hráli hry a bylo nám fajn.  Po obědě následovala další procházka, ve Třech studních, objevili jsme zamrzlou studánku, vyfotili se u světového rozcestníku na nejměnším náměstí v EU a děti se vyřádily na místním hřišti. Večer přijela Iva s Chirou.

4. den – úterý 2.3.

Pepís odjela, musela do školy 🙁 Dnešní den byl ve znamení výletu na skály. Byla zima, ale všichni to dobře zvládli, chůzí jsem se zahřáli. Večer, za odměnu, nám Matouš zatopil v krbu a děti si udělaly „kino“ při sledování televize.

5. den – středa 3.3.

Návrat zpět do Brna. Sbalili jsem se, uklidili a hurá na autobus. Ten nám ale bohužel ujel, a tak jsem si čekání zkrátili v restauraci hotelu, kde jsme se posilnili výbornou horkou čokoládou. Nakonec jsem odjeli a vlakem ze Žďáru nad Sázavou pokračovali domů. Měli jsme sice zpoždění, ale bylo veselo. Těšíme se zase na další výlet.

Matouš

Narodil jsem se v Brně jednoho srpnového dne roku 1985. Na tábor jsem byl poprvé odeslán v první třídě. Od té doby jezdím každý rok, až na jednu malou výjimku. Jako malý jsem z každého tábora odjížděl s tím, že už tam nikdy nepojedu. Avšak vždy před začátkem dalšího tábora jsem se už nemohl dočkat, až zase uvidím kamarády a zažiju to úžasné dobrodružství 🙂 . Svým způsbem mi to zůstalo dodnes. Pak jsem postupně z dítěte vyrostl na vedoucího a snad se stal i dospělým. Od začátku roku 2008 je mi do rukou svěřena funkce náčelníka. Mimo náš klub se zabývám různými elektrickými hračičkami. Na FEKT VUT studuji výkonovou elektroniku a pohony. Normálně se ten obor jmenuje ještě nesrozumitelněji 😉 . Co se týče koníčků, tak kromě výše zmíněných dvou, si ještě rád vyjedu s kamarády někam na vandřík, nebo třeba sám na kole. Přednost mají ovšem Kamzíci. Jsem rád, že Kamzíci fungují. Je to zásluhou všech vedoucích.

Výletu se zúčastnili:


Kecka

Prisera

Radek?

Risa?