Mikulášská v Koryčanech

Pátek:

Sešli jsme se ve vestibulu hl. n. Brno. Bylo nás 17 dětí a Kari s Pepís. Rozloučili jsme se s rodiči a vlakem zamířili směr Nemotice.

Cesta rychle utekla a brzy jsme seděli v čekárně na nádraží. Děti zakously malou svačinku a Kari s nimi zahrála dostihy. Potom jsme pokračovali autobusem do Koryčan. Na náměstí jsme vystoupili a čekala nás cesta ke Klokanovi, kde bylo naše ubytování. Po příchodu na ubytovnu se děti rozdělily na pokoje a čekala nás uvítací večeře. Po večeři Pepís vysvětlila hry, které nás čekaly. Zahráli se Sabotéři, Bang, Hlava-tělo a Švábí salát. Přijel Matouš s Karasem. Zahráli jsme si taky hru Městečko Palermo. Poté nás čekala první výletová noc.

Sobota:

Probudila nás první sněhová nadílka. Ráno budíček, rozcvička na protažení, hygiena, bodování a snídaně. Po snídani výlet po okolí. Z ubytovny jsme vyšli na zelenou značku, která nás vedla na vrch Vršava. Kari a Granko zde zaujalo jmelí, Příšeru zase běžka, kterou našel 🙂 Pokračovali jsme cestou dál, až na hrad Cimburk. Tady nás čekala prohlídka. Hrad je moc hezký, opravuje se. Po prohlídce se děti i vedoucí zahřáli v místním bufetu, kde proběhl oběd. Uvařili jsme si dobroty z vlastních zásob. Další naše kroky vedly kolem Paní studánky po žluté na rozcestí U Křížku. Odtud nás Matouš zavedl ke skále Kozel, kde si děti snědy svačinky. Dále jsme po cestě viděli studánku U Mísy, vyšlapali jsme kopec na Kazatelnu a zase zpět na rozcestí u Cimburku. Cesta nás vyvedla u Koryčanské přehrady, kde už se stmívalo. Přehradu jsme celou obešli a náš celodenní výlet byl u konce.

Po návratu ke Klokanovi byla večeře a po večeři hra Podpisy. Děti hledaly v ubytovně papíry a na ně se podepisovaly. Poté proběhla očekávaná besídka. Mikuláš na nás nezapomněl a každého, kdo mu zazpíval nebo řekl nějakou básničku, odměnil sladkým balíčkem. Konala se i tombola s dárečky. Děti si přichystaly scénky, za které byly odměněny sladkými perníčky, které přivezla Pepís. Karas s Matoušem nakonec s dětmi zahráli oblíbenou hru Vrah a hurá do spacáků.

Neděle:

Po budíčku, hygieně a bodování jsme se nasnídali, uklidili pokoje a zabalili batohy. Vydali jsme se na koryčanské náměstí. Zde jsme si prohlédli kašnu a kostel a pokračovali k zámku. V zámeckém parku jsme si zahráli Rybičky a omotali se kolem stromu 🙂 Další místečko, kam jsme se chtěli podívat, byl starý židovský hřbitov. Děti se dozvěděly zajímavé informace o stáří náhrobků a taky například, že místo květin dávají Židé na hroby kamínky. Po prohlídce města nás odvezl autobus do Jestřabice, odkud jsme se prošli na nádraží. Tady zbyla chvilka času, proto se všichni naobědvali a zahrály se hry, Honěná se šátky a schovávaná. Poté už jsme nasedli do vlaku směr Brno a hurá domů.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Radek

Luhas

Kacka

Risa

Prisera

Jurka

Kastan

Kari

5 komentářů u „Mikulášská v Koryčanech“

  1. Bohužel videa se mi nepodařilo dostat do formátu, který by Rajče.net pochroupalo. Necháme Rajče zatím Rajčetem na fotky a založím oficiální Kamzičí YouTube kanál.

  2. Tyjo, akce podle fotek vypada opravdu skvele. Skoda, ze jsem nemohl :(…Mimochodem, kdo a kde vybufetil tu bezku? To zase Prisera vytahl nekde neco z pole ;)?

Komentáře nejsou povoleny.