Vánoce na brněnské radnici

Opět po roce jsme s oddílem navštívili akci Vánoce na brněnské radnici – jako hosté i jako pořadatelé. Pořadatelování se letos zúčastnili: Matouš, Hanka, Kari, Granko, Kecka, Moris, Koub, Příšera, Dave a Marťas, kteří na radnici dorazili už v 7.30, aby vše připravili pro návštěvníky. My jsme se vydali na předvánoční procházku ve složení: Karas, Pepís, Jana, Verča, Renča, Veverka, Kit, Padák a Luhas v 9 hodin.

Dojeli jsme do centra Brna docela za dobrého počasí. Prošli jsme si město, kde nám vedoucí ukázali, kde stávala Židovské brána, poznali jsme Dům U Tří kohoutů, prošli jsme si Zelňák a vánoční trhy, část brněnského podzemí s výstavou loutek, starou radnici a navštívili jsme naše oblíbené hračkářství Sparkys. Potom už nás čekala prohlídka nové radnice. Tady jsme pozdravili kamarády z našeho i jiných oddílů, děti nazdobily stromečky vlastnoručně vyrobenými ozdobami, podívali jsme se na vystoupení divadla Radost a prošli jsme radnici a její místnosti.

Dále nás čekala prohlídka křížové chodby na radnici i s ukázkou modelářských vláčků. Vláčkem se také měly možnost svézt děti na nádvoří radnice. To už venku docela dost sněžilo. Ještě jsme ale zvládli prozkoumat vánoční trhy na Svoboďáku, kde děti zase neodolaly jízdě ve vláčku. Zazvoněním na zvoneček a prohlédnutím betléma jsme se všichni vánočně naladili. Ještě nám Karas pověděl pověst o mužíkovi na kostele sv. Jakuba a ukázal dětem model města Brna. Poté už jsme se pomalu vraceli na šalinu a hurá domů. Pepís rozdala účastníkům procházky nálepky za výlet a taky malý dárek z oddílu – kamzičí nálepku.

Výlet se nám vydařil a teď už se všichni těšíme na Ježíška!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Matous

HankaK

Kecka

Prisera

Jana

Verca

Renca

Luhas

1 komentář u „Vánoce na brněnské radnici“

Komentáře nejsou povoleny.