Za zvířátky do zoologické zahrady

Sváteční prvomájovou středu jsme se rozhodli po dlouhé době strávit s naším oddílem v brněnské zoo. Počasí se ráno tvářilo nepřívětivě, ale nakonec byl nádherný slunečný den. Skupina nás byla velká – 14 dětí, 4 praktikanti (Granko, Příšera, Moris a Koub) a 3 vedoucí (Pepís, Karas a Hanka).

Do zoo jsme dorazili po desáté ráno. U pokladen byla obrovská fronta, ale pracovníci zoo velkou návštěvnost očekávali, proto měli dobře zvládnutou organizaci prodeje vstupenek. První, co nás čekalo, byla expozice Tygří skály. Díky sluníčku byla všechna zvířata venku ve výbězích, a tak jsme si zoo pěkně užili. Viděli jsme také surikaty, lachtana, papoušky, zebry, žirafy a další zvířátka, a hlavně mláďata medvěda ledního, která se nedávno narodila. Děti si užily trampolínu, prolízačky a atrakce v areálu zoo. Potkali jsme také kamarády z oddílu Dřevaři.

Pět hodin uteklo jako voda. Spokojení a utahaní jsme se rozloučili se zvířátky, odlovili jeden poklad v zoo a vrátili se zpět do Líšně, užít si zbytek pěkného dne. Příště zase na viděnou!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Granko

Prisera

HankaK

Kahun

Jurka

Mates

Luhas

Prisera

HankaT

Denca

Risa

1 komentář u „Za zvířátky do zoologické zahrady“

Komentáře nejsou povoleny.