Vánoce na brněnské radnici

I letos se konala tradiční akce „Vánoce na brněnské radnici“, a proto jsme i letos nesměli jako zástupci oddílu Kamzíci chybět 😉

Někteří vedoucí a starší členové se zúčastnili jako pořadatelé. Karas a Pepís se vypravili s dětmi, které si připravili ozdoby na stromečky. Sešli jsme se na nám. Karla IV. v Líšni a odtud pokračovali do města. První zastávka byla na rohu Masarykové ul. a Hlavního nádraží, kde jsme si prohlédli na rohovém domě reliéf, zobrazující starou Židovskou bránu.  Poté si děti vychutnaly vánoční atmosféru v hračkářství Sparky´s a přes Starou radnici (kolem brněnského draka a kola) a po Mečové ul. (kolem zazděného radního) jsme se dostali až na Dominikánské nám. k Nové radnici.

Hlavní sál radnice patřil opět různým komediantům, divadelním hercům a bavičům, shlédli jsme několik představení (divadýlko pro děti, zpívání s Kamarády, vystoupení brněnského loutkového divadla Radost). V předsálí stály vánoční stromečky, na které nejenom naši Kamzíci, ale i jiné děti pověsily ručně vyráběné vánoční ozdoby. Za odměnu si domů odnesly bonbóny, věcné ceny a zajímavé výhry. Další naše kroky vedly do zasedacích místností a kanceláří radnice, které byly pro návštěvníky otevřeny k prohlídce. Podívali jsme se i do kanceláře primátora města, který samozřejmě nemohl chybět  😀 Dále Pepís ukázala dětem na velkém obraze v předsálí kanceláře primátora, jak vypadalo středověké Brno a kde stávaly různé památky.

Po prohlídce radnice jsme ještě navštívili sklep minsmistrů a křížovou chodbu, kde probíhala výstava fotografií a obrazů a také zde byly vystavovány modelové železnice. Z radnice vedoucí zavedli děti na nám. Svobody, podívali jsme se na vánoční trhy, napsali Ježíškovi dopis a prohlédli si vánoční strom a betlém. Na konci naší akce ještě děti obdržely betlémské světlo a s ním se někteří (kterým nezhaslo hned u radnice  😀 ) vydali ještě na výstavu sněhuláků do galerie Vaňkovka.

Co dodat? Snad jen to, že vánoční atmosféra byla báječná a že příští rok se opět na radnici vypravíme!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

2 komentáře u „Vánoce na brněnské radnici“

  1. Možná neumím napsat apostrof, ale alespoň dokážu vytvořit hezký a souvislý zápis z výletu. To ty jen kritizuješ a závidíš, že jsem tak šikovná 🙂

Komentáře nejsou povoleny.