Mikulášská besídka v Medlánkách

Na mikulášskou besídku jsme se sešli odpoledne na nám. Karla IV. Děti šly pouze tři – Granko, Ríša a Veverka, z vedoucích Pepís a Karas. Cestu do Medlánek jsme absolvovali třemi autobusy a po hodince cestování jsme dorazili do Medlánek na Sýpku.

Hned u vchodu na Sýpku nás postrašili tři čerti a pozdravil andílek. Každý z dětí dostal svačinku (koláč, jablko a pitíčko) a přesunuli jsme se do sálu, kde už začínal samotný program. Celé dvě hodiny děti bavily Klotylda a Matylda, brněnské tetiny. Děti tancovaly, zpívaly, chodily na chůdách, hrály si na zvířátka a za to všechno dostaly zajímavé odměny (lízátka, cukrovinky, nálepky, plyšáky, hračky apod.)

Poté přišel očekávaný Mikuláš a každý dostal pěknou nadílku v podobě adventního kalendáře, mikulášského perníku a čokoládové tyčinky. Jako překvapení na závěr si každý mohl vybrat nějakou hračku, a tak si Ríša odnesl velké puzzle a Veverka bonbonový mobilní telefon.

Součástí besídky byla také vánoční výstava betlémů a řemesel. Každý, kdo chtěl, si také mohl prohlédnou panely s fotografiemi z akcí České tábornické unie, a třeba tak najít i některé své vedoucí. Mimo návštěvníků jsme se potkali i s kamarády z jiných oddílů.

Mikulášská nadílka byla moc hezká a děti mají krásný zážitek a mnoho pěkných odměn. Škoda pro ty, co zůstali doma u počítačů.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

2 komentáře u „Mikulášská besídka v Medlánkách“

  1. A kdo byl aktivní jako já, stihl ráno „Výlet do někam“ i „Contrymikulášskou besídku na Sýpce“. Z obou akcí dodám fotky.

  2. No ty jsi šikula! Ty jsi zvládl obě akce v jeden den a někteří se nezúčastnili ani jedné 🙁 Je to škoda, dětičky, děláme ty výlety pro vás…!

Komentáře nejsou povoleny.