Vánoce na brněnské radnici

Ve středu 23.12., den před Štědrým dnem, jsme se vydali s Kamzíčaty na brněnskou Novou radnici. Dětí bylo bohužel opět velmi málo – pouze Lukáš a Ríša, kteří mají tímto pochvalu za účast. Určitě nelitovali, protože jsme toho viděli spoustu a ještě k tomu všemu jsme si odnesli zajímavé a pěkné odměny. Jako doprovod šli z vedoucích Pepís a Karas. Pochvalu mají ale i ti, kteří se zúčastnili jako pořadatelé – Kari, Kecka, Granko, Anička, Moris, Marťas, Koub, Vrabčák, Dave, Hanka a Kubele a nad těmi všemi držel ochranou ruku Matouš 🙂 Díky všem.

Ti, kteří vyrazili jako pořadatelská pomoc, byli na radnici již v osm hodin ráno a začali připravovat vše pro návštěvníky. Ostatní vyrazili z Líšně v půl desáté.  Při cestě nás malinko pokropil deštík, ale naštěstí přestalo, jen co jsme vešli do města. Pepís ukázala klukům reliéf Židovské brány, která stávala na Masarykově ulici a střežila vchod do města Brna. Prohlédli jsme si také pěkné hračky v obchodě Sparky´s a kolem Staré radnice, brněnského draka a kola a zazděného radního jsme došli až na Dominikánské náměstí k Nové radnici.

Nejprve si děti odložily kabáty v šatně a hurá ukázat ozdoby, které vyrobily. Kluci rozdali ozdoby na stromečky a odnesli si jako odměnu puzzle, bonbony, pastelky, létající talíře a další hezké ceny. Poté vedoucí provedli děti radnicí, podívali jsme se do sálů, kde zasedají zastupitelé města, do kanceláře primátora Brna a pokračovali do sklepení mincmistrů a křížové chodby. Tam probíhaly ukázky modelů vláčků a lodí. Největší zážitek si ale jistě děti odnesly z vláčku, který byl na nádvoří radnice a kde se kluci povozili. Podívali jsme se také na doprovodný program v sále radnice – na vystoupení Kamarádů a loutkového divadla Radost.

Potom pokračoval výlet prohlídkou vánočního Brna. Podívali jsme se na nám. Svobody, napsali poslední dopis Ježíškovi, dále pak nám Pepís ukázala kostel sv. Jakuba a Karas povykládal pověst o andělíčkovi, který ukazuje zadeček na Petrov :-)Posledním zajímavým místem bylo Moravské nám. a vánoční trhy. Potom už se pomalu blížil konec výletu a proto jsme se vydali domů.

Určitě byla akce na brněnské Nové radnici pěkným zpestřením předvánočního času a i příjemně stráveným dnem s kamarády. Ti, co přišli, budou jistě dlouho vzpomínat a snad se zase příští rok na radnici podívají.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

1 komentář u „Vánoce na brněnské radnici“

Komentáře nejsou povoleny.