Po stopách Lelků – výlet pro děti a rodiče

Tak tento výlet se opravdu vydařil! Ráno jsme se sešli na židenickém nádraží v hojném počtu 32 výletníků – 17 dětí, 13 rodičů a 2 vedoucí, Pepís a Karas. Vlak nás dovezl do Kuřimi, kde jsme vystoupili a pokračovali v cestě na první bod výletu – rozhlednu Babí lom. Během celé cesty nás provázela hra BOR, do které se zapojili úplně všichni. Karas měl za úkol velet povely „Šípková Růženka, Šváb, Vlevo nebo vpravo 10, potopa“. Při každém povelu měli děti a rodiče splnit domluvený úkol – nehýbat se, lehnout na záda a mávat nohama a rukama, schovat se na danou stranu nebo dostat se pryč ze země. Výšlapem do velikého kopce jsme se dostali, asi po 4 km, na rozlednu Babí lom. Zde jsme si prohlédli okolí a poobědvali. Zajímavou atrakcí bylo pouštění bublin, které tam z bublifuku vytvářel místní pán.

Po prohlídce rozhledny jsme pokračovali v naší cestě. Po skále nás značka přivedla až na nejvyšší bod v okolí – Babí  lom. Z malé vyhlídky jsme se vydali směrem na Vranov. Po cestě nás zastavil další bod naší trasy, lelkovadlo. Tady jsme opět udělali pauzu na jídlo, v lelkovadle nechali lelky a zahráli jsme čtyři hry – první, seznamovací hra s celtou, při které se bavili hlavně rodiče, potom hru s létajícími talíři v kroužku, šiškový baseball, kdy se obíhalo kolečko a posouval míč a nakonec se v družinkách hledaly po lese papírky s čísly. Myslím, že se všichni účastníci výletu pěkně pobavili.

Po žluté značce nás polní cesta dovedla do Vranova. V této malé vesničce se nachází poutní místo s krásným kostelem, který jsme si prohlédli. A lesem pokračovali dál. Údolím Ponávky jsme pomaličku došli až do Adamova. Na nádraží jsme si odpočinuli, děti dostaly korálky, nálepky do pasů a bonbóny a rodiče diplomy za úspěšné zdolání naší trasy.

Všem ještě jednou mockrát děkujeme za účast, doufáme, že se vám s námi líbilo a snad se zase příště potkáme na nějakém dalším společném výletě.

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Jurka

Radek?

Luhas

Kecka

Prisera

2 komentáře u „Po stopách Lelků – výlet pro děti a rodiče“

  1. Ten pán, který tam pouštěl ty bubliny nám řekl recept na ty bubliny : 7 dílů ovocného sirupu (lesní směs), 3.5 dílů destilované vody, 3.5 dílů čistého glycerinu, 3 díly saponátu TOMÍK (zelený)

  2. Fotky z výletu dětí a rodičů se povedly, stejně jako výlet samotný. Byl to dobrý nápad, sice někteří z nás se dožadovali omluvenky do práce, ale už se těšíme na další podobný výšlap. Tak ještě jednou dík za skvěle strávený den.

Komentáře nejsou povoleny.