Kolečko kolem Údolí

První výlet nového školního roku se náramně vydařil! Sešlo se 15 dětí, někteří nováčci, a 3 vedoucí (Tchýňa, Pepís a Karas). Autobusem jsme se přiblížili k líšeňskému hřbitovu a odtud vyšli po zelené značce směr Hornek.

Po cestě nás vedoucí překvapili naší oblíbenou „cestovní“ hrou – zahráli jsme hru Olagalové. Pro některé nová hra vydržela až do konce našeho putování. Když jsme přišli na Hornek, skalku a kopec nedaleko Líšně, ukázala nám Pepís na naučné tabuli, kteří obyvatelé lesa žijí ve zdejším kraji, a co zde všechno roste za kytičky. Na vyhlídce jsme si prohlédli okolí a nasvačili jsme se. Poté nám u nedaleké chaty Karas s Pepís nachystali zábavné hry – Cukr, káva, limonáda a Hututu. Asi po hodince hraní naše cesta pokračovala po žluté značce směr údolí Říčky.

Pěšinka nás vyvedla u rozcestí Říčky, kde jsme odpočinuli u nedalekého rybníku zvaného Srdíčko. Děti měly za úkol najít si klacky na opékání buřtů a utvořit ve skupinkách co nejlepší hromádky dřeva. Pepís s Karasem upravili místo a ohniště a mohlo se začít s dnešním obědem – někteří opekli špekáčky, jiní jablíčka, chleby a rohlíky. Všichni se ale dobře najedli 🙂 Poté jsme pokračovali k Muchově boudě. Tady nás čekalo další herní klání – Doktoři a bacily, Dvojičková honěná a závody v trakařích – to byla legrace 🙂 Největší zážitek měly ale děti z místního hejna kačen. Vydržely je krmit a plašit asi půl hodiny.

Kolem druhého rybníka jsem pokračovali až k Borovicím a dále k Eldorádu. Na louce jsme ještě stihli hru s míčem, rozdat korálky a hurá domů! Díky za prima den a zase příště, milí Kamzíci!

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:


Prisera

Tchyna

Risa?

Jenda

Hochmi

Jurka

Kacka

Murlok

Julca

Lucka?

1 komentář u „Kolečko kolem Údolí“

Komentáře nejsou povoleny.