Podzimní procházkohraní na Stránské skále

První výlet letošního školního roku byl zároveň výlet náborový. Počasí stálo při nás, a tak jsme mohli vyrazit!

Na srazu se sešlo celkem 21 dětí, Moris a Blaster za praktikanty a Karas a Pepís z vedoucích. Autobusem jsme se popovezli před Slatinu a polní cestou se vydali směr Stránská skála – kolem vodárny a mezi zahrádkami jsme prošli až na vrchol skály. Zde jsme se vyfotografovali, pozdravili se ze skupinkou dětí z turisťáku z Masárové a vydali se dolů pod skálu. Tady, na volném plácku, proběhlo několik her. Děti se vyřádily při Košíku ovoce a Honičce na dřepy. Taky jsme hledali zkameněliny ve skále. Po posílení svačinkou nastal průzkum jeskyní.

Nejdříve všichni prolezli menší jeskyni a po „tréninku“ jsem se podívali do jeskyně velké. Tady ukázali vedoucí dětem pravou jesynní tmu a když jsme se jí dosti nabažili, pokračovali jsme pod skálou polem zpět směr Líšeň. Po cestě nás ještě čekal oběd, Pepís rozdala účastníkům pasy a nálepky, které budou děti během roku na výletech získávat. Vylovili jsme také dvě kešky a kolem bývalých kolejí pak došli až na Holzovu, kde jsme před koncem akce zavítali na hřiště.

Unaveni, ale spokojeni, akce je za námi a my už se všichni těšíme na výlet další. Kampak se asi půjde?

Pepís

Narodila jsem se v Brně-Líšni, kde již několik desítek let spokojeně bydlím. Na „Holzovce“, kam jsem chodila do školy, mě zaujal turistický kroužek, a tak jsem jej začala navštěvovat. Příroda i noví kamarádi mi byli velmi blízcí, ale po pěti letech zvítězila moje druhá záliba – hudba, a já většinu času věnovala právě jí. Ale často se mi zastesklo po výletech s partou stejných nadšenců a v roce 2004 jsem se k oddílu vrátila a začala pravidelně chodit na schůzky Kamzíků v Líšni. Úspěšně jsem zakončila studium na Masarykově univerzitě, vystudovala obory Překladatelství ruského jazyka a Filologicko-areálová studia. Nyní pracuji na Krajském úřadě v Brně, kde mám na starost zahraniční spolupráci. Mimo oddíl se věnuji hře na kytaru, sbírám balené cukry a pytlíky od čajů, jezdím hodně do přírody a navštěvuji kulturní akce. Ale i přes moji aktivitu se snažím věnovat co nejlépe a s radostí všem dětem, se kterými trávím svůj volný čas, ať už na schůzkách, výletech nebo na táboře.

Výletu se zúčastnili:

2 komentáře u „Podzimní procházkohraní na Stránské skále“

Komentáře nejsou povoleny.